Ruoka- ja ilmastovalistusta sarjakuvan keinoin

Sarjakuvakeskuksen opettajat Antti Hintsa ja Petri Koikkalainen vetivät Lahdessa valistavaa sarjakuvatyöpajaa. Työpajan teemoja olivat ympäristöystävällinen ruoka, ilmasto, saasteiden vähentäminen ja ympäristökasvatus. Teemoihin paneuduttiin hurjalla innolla ja luovuudella, mikä tuotti valtavan määrän upeita sarjakuvia. Paja oli Lahden seudulla niin hurja menestys, että sen pitäjät joutuivat antamaan nimikirjoituksia kurssilaisille.

opetus2kKurssin alkujohdantona kuultiin jännittävä sarjakuvallisesti kuvitettu tarina ”Tuhon ketju”, jossa seurattiin brasilialaisen härän matkaa Brasilian kuumuudesta suomalaiseen mikroon. Tarinan jälkeen kurssilaiset pohtivat yksin ja ryhmässä erilaisia ekologisia ja kestäviä vaihtoehtoja härkien, jääkarhujen ja meidän kaikkien parhaaksi. Ratkaisuja löytyi aina paperipakkauksista Herra Ihmeelliseen asti. Herra Ihmeellinen pelasti maailman supervoimillaan, eikä unohtanut myöskään pieniä tekoja.

Työpajaan osallistui oppilaita Renkomäen, Liipola-Kaikuharjun ja Kärpäsen kouluista. Työpaja toteutettiin yhdessä ilmastoreilu.fi-kampanjan kanssa.

Sarjakuvakeskuksen kautta voi tilata erilaisia työpajoja muualle.

 

Teksti: Antti Hintsa

 

opetus5k