Pietarissa yleisöryntäys!

Sarjakuvakeskuksen Pietarin vierailu alkoi viikonloppuna menestyksekkäästi. Lauantain avajaisklubilla oli mahtava kansojen ystävyyden tunnelma ja hyvä meininki! Ohjelmassa oli suomalainen ja venäläinen elektropoppibändi suomalaisten ja venäläisten livepiirtäjien säestyksellä sekä suomalaisen ja venäläisen sarjakuvataiteilijan näyttelyavajaiset. Kaisa Lekan ja Varvara Pomidorin näyttelyssä oli jo alkuillasta tungosta vaikka Lekan töistä ei oltu vielä saatu venäjänkielisiä käännöksiä valmiiksi. Visuaalisesti ja tarinankerronnallisesti kovin erilaiset taiteilijat piirtävät molemmat omaelämänkerrallisia sarjakuvia perheidensä matkoista.

 B172975

Melkein kahdensadan hengen innostuneen yleisön edessä esitetty piirroskonsertti oli “hypnoottinen, toimiva kokonaisuus, aivan kuin musiiikki olisi varta vasten sävelletty näihin kuviin”, kuvaili tunnelmiaan Reija Sann yleisön joukosta. Pietarilaisellekin yleisölle ennestään tuttua siilinjärveläistä Aavikkoa lämmitteli pietarilainen yhtye Kim&Buran. Suomalaista yleisöä kiinnosti erityisesti yhtyeen theremin-soolot.

pb170026

Sunnuntaina alkoivat Pop-up Sarjakuvakeskuksen työpajat, ja puolessa tunnissa paikalle tungeksikin noin sata ihmistä ja kolme tv-kuvausryhmää. Sunnuntaina tehtiin animaatioita ja demottiin vähän seripainamista torstain t-paitapajaa varten. Pietarin Pop-up Sarjakuvakeskusta emännöivä Kurjohin kulttuurikeskus on entinen elokuvateatteri, ja isossa salissa pyöritettiinkin Animatricksin kuratoimia animaatioita.

animaatyopaja

Viikonlopun hyvä meininki ja mahtava yleisöryntäys lupaa hyvää tulevalle viikolle. Heti maanantaiaamusta onkin varattu koululaisryhmille sarjakuvatyöpajoja melkein aamusta iltaan.

Teksti: Lissu Lehtimaja

Kuvat: Lina Jelanski ja Lissu Lehtimaja