Kokoelma muuttaa, mutta minne…

Suomen sarjakuvaseuran kokoelma muuttaa nykyisistä tiloista pois. Käsikirjaston sarjakuvat pakattiin laatikoihin ja varastoitiin. Kokoelma kattaa sarjakuvia vuosikymmenten takaa nykypäivään.

kokoelman muutto01

Torstain aikana Aalto-yliopiston kirjaston tilat Hämeentiellä vilisivät Sarjakuvakeskuksen työntekijöitä pakkaamassa sarjakuvia banaanilaatikoihin.

Käsikirjasto on sijainnut Aalto-yliopiston kirjaston tiloissa, jonne kaikilla on vapaa pääsy. Aalto-yliopisto on muuttamassa Espooseen, Otaniemeen, ja nyt sarjakuvakokoelma kaipaa uutta kotiosoitetta.

Pakkasimme torstaipäivän käsikirjaston sarjakuvia banaanilaatikoihin ja kuljetimme väliaikaissijoitukseen kaupunginkirjaston varastotiloihin. Tässä oli kuitenkin vain osa kokoelmasta.

kokoelman muutto02

kokoelman muutto03

Väliaikaismajoitukseen sarjakuvat pääsevät kaupunginkirjaston varastotiloihin. Uutta paikkaa kokoelmalle etsitään yhä.

Käsikirjaston lisäksi kokoelmaan kuuluu arkisto, jonka tarkoituksena on ollut koota yhteen kaikki suomeksi julkaistava materiaali. Hyllyistä löytyy vanhoja artikkeleita vuosikymmenien takaa, arvokkaita yksittäiskappaleita, harvinaisempia julkaisuja ja pienlehtiä. Jonkin verran on myös aiheesta tehtyjä graduja ja tutkielmia.

Tulevaisuudessa arkistoon tullaan säilömään yhä enemmän sellaista materiaalia, jota muualta ei löydä. Kokoelmaa on hoitanut kirjastoammattilainen Kari Juhola, mutta nyt maaliskuusta alkaen kokoelma on väliaikaisesti ilman hoitajaa. Arkiston aarteita on päässyt tutkimaan varaamalla ajan ja kokoelmanhoitaja on vastannut sarjakuvaa koskeviin kysymyksiin.

Lastasimme pakettiauton täyteen sarjakuvalaatikoita ja kuljetimme varastoitavaksi. Arkistoa ei vielä pakattu, mutta se muuttaa parhaillaan myös pois Hämeentieltä. Tällä hetkellä etsimme uutta sijoituspaikkaa koko kokoelmalle.

kokoelman muutto04

Käsikirjastosta tuodut sarjakuvat odottavat arkiston kappaleita kaupunginkirjaston varastotiloissa. On vielä auki, minne koko kokoelma väliaikaissijoituksesta muuttaa.

Teksti ja valokuvat: Mia Collan

Lue aiheesta myös blogikirjoituksessa: Kunnianhimoinen visio uhan alla
Linkki: Kokoelmasta sarjakuvaseuran sivuilla.
Lisätietoa: info@sarjakuvaseura.fi