Sarjakuvafestareilta: pienlehtikilpailu, valokuvia, dokkarivideo ja äänitteitä

Helsingin 30. sarjakuvafestivaalien teemamaina olivat 28.–30.8.15 Hongkong ja Korea. Yleisöä riitti välillä sateisesta säästä huolimatta 24 000 kävijän verran, Lasipalatsin aukion pääpaikka ja ympäri kaupunkia levittäytyvät muut tapahtumapaikat huomioonottaen.

uutinen-festari-pakkanen

Kuva: Jussi Pakkanen

Taitelijavieraita nähtiin 15 eri maasta, muun muassa Seth (Kanada), Chihoi (Hongkong), Choi Juhyun (Korea) ja Joakim Pirinen (Ruotsi). Pienlehtikulttuuri oli toinen teema, joka näkyi monipuolisesti puheohjelmassa, näyttelyissä ja kilpailuissa. Taivaallisin pienlehti -kilpailun voittivat Emmi Valve (aikuisten sarja) ja Paul Sainio (nuorten sarja). Taivaallisin sarjakuvablogi -palkinnon sai Tea Teen blogi Mad Tea Party.

Lisää pienlehtikilpailun voittajista täällä.
Lisää blogipalkinnon voittajasta täällä.

emmi-valve-web

Kuva: Emmi Valve

Helsingin sarjakuvafestivaalit on Suomen sarjakuvaseuran vuodesta 1979 järjestämä pääsymaksuton kulttuurijuhla, joka on kasvanut Pohjois-Europaan suurimmaksi sarjakuvatapahtumaksi. Ensi vuoden sarjakuvafestivaalien päivämäärät ovat 2.–4.9.2016 ja teemoina ovat Ranska ja matka.

Kiinalaisia nuoria taiteilijoita! #sarjakuvafestivaalit

Kuva, jonka Sarjakuvakeskus (@sarjakuvakeskus) julkaisi

black-peider-jaakko-seppanen-web

Kuva: Jaakko Seppänen

Valokuvia, äänitteitä ja dokkarivideo

Helsingin sarjakuvafestivaalien viralliset kuvat ovat nähtävissä Google+-sivulla. Kuvauksista vastasi edellisvuosien tapaan vapaaehtoinen valokuvaaja Henry Söderlund.

Sarjakuvakeskus otti festivaaleilta myös paljon kuvia Instagram-tililleen. Lisäksi muiden Instagram-käyttäjien festarikuvia voi katsella aihetunnisteella: #sarjakuvafestivaalit

KUVAHAASTE: kävijöiden festivaalikuvia on myös annettu käyttöömme kuvagallerian albumiin. Haluatko osallistua itse haasteeseen? Helsingin sarjakuvafestivaalit haastaa festivaalikävijöitä jakamaan sarjakuvafestivaaleilla 2015 ottamiaan valokuvia. Suomen sarjakuvaseura kerää sivuilleen joukkoistettua kuvien verkkogalleriaa erilaisista kuvista – festivaalitunnelmasta, vieraista, lavaohjelmasta, näyttelyistä jne. Toivomme erilaisia kuvia – isoja tai pieniä, käsittelemättömiä tai käsiteltyjä.

Lisätietoa täällä.

Aiempien vuosien valokuvia voi katsella Google+tilillä ja Suomen sarjakuvaseuran kuvagalleriassa.

Kolme lavaesiintymistä tallennettiin sarjakuvaseuran SoundCloud-tilille (Joakim Pirinen, Kaisa Leka ja Ben Katchorin lukuesitys). 

Lisäksi festareilta tehtiin dokumenttivideo! Videon loi Salla Moilanen. Lisää festivaalivideoita eri vuosilta on YouTube-kanavalla.

Tsekkaa myös sarjakuvafestivaalien kauppa, jossa on paitoja, kasseja ym.