folder Kirjojen tehtävävihkot

pdf Bingo ja muita seikkailuja mummon kanssa -tehtävävihko Popular

Lasten tehtävävihko, joka liittyy norjalaisen Anna Fisken Bingo ja muita seikkailuja mummon kanssa -albumiin (Sarjakuvakeskuksen julkaisuja, 2013).

Suunnittelu ja taitto: Laura Antola ja Annika Hokkanen

pdf Erakko-tehtävävihko Popular

Lasten tehtävävihko, joka liittyy norjalaisen Martin Ernstsenin Erakko-kirjaan (Sarjakuvakeskuksen julkaisuja, 2012). 

Suunnittelu ja taitto: Laura Antola ja Annika Hokkanen

pdf Hilda ja kivipeikko -kirjan tehtävävihko

Brittiläisen Luke Pearsonin Hilda ja kivipeikko -kirjaan (Sarjakuvakeskus, 2015) liittyvä tehtävävihko. Saa ladata omaan käyttöön. Toteutus: Sarjakuvakeskus

pdf Maailman napa -tehtävävihko Popular

Maailman napa -sarjakuvatehtävät käsittelevät luetun ymmärtämistä ja tukevat kuvakerronnan tulkitsemista. Tehtävät perustuvat Joonas Sildren Maailman napa -sarjakuva-albumiin ja tehtävien tekemiseen tarvitaan kirjan lukeminen.

Sarjakuvatehtävät sopivat etenkin luki- ja keskittymishäiriöisille, sillä puhekuplia ja kuvakerrontaa on helpompaa seurata. Sarjakuvissa jo silmäyksellä muistaa missä mennään ja pienempiä tekstimääriä on selkeää lukea. Suositus ikä 2.–6.-luokkalaiset. Lukemisen lisäksi aikaa tehtäviin kuluu noin tunti. Tehtäviä varten tarvitaan kynä, kumi ja värikynät. Ensimmäinen tehtävä tehdään ennen sarjakuvan lukemista.

Maailman napa -tehtävät ovat toteutettu yhdessä Taiteen edistämiskeskuksen sarjakuvataiteen läänintaiteilijan Solja Järvenpään kanssa.

Tehtävät perustuvat Joonas Sildren Maailman napa -lastensarjakuvaan (ISBN 9789519579788). Se on saatavilla Sarjakuvakeskukselta ja verkkokaupasta hintaan 5.00 €. 

Tehtävät ovat tulostettavissa tästä ilmaiseksi ja tulevat myös Sildren kirjan mukana paperisena.

Tehtävien taitto: Marko Latva-Nikkola
Kuvitukset: Joonas Sildre
Tehtävien suunnittelu: Solja Järvenpää
Kansi: Susanna Mukkala

Julkaistu: 2013

taike vaaka v2